Το κάθε πανεπιστήμιο διαθέτει τις δικές του εστίες, οι οποίες είναι συνήθως φθηνότερες από το να ενοικιάσεις εκτός πανεπιστημίου. Ένα τεράστιο μέρος των φοιτητών ( περίπου το 90% ) επιλέγουν να μένουν σε εστίες.

  • Όλοι οι πρωτοετείς προπτυχιακοί φοιτητές που κάνουν την αίτησή τους πριν το τέλος της καθορισμένης ημερομηνίας, μπορούν να εγγυηθούν μία θέση στις εστίες.
  • Υπάρχει, συνήθως, μία ποικιλία στις διαθέσιμες τιμές,  οι οποίες εξαρτώνται από το αν  συμπεριλαμβάνουν σίτιση ή όχι, στέγαση με άλλους συμφοιτητές , ιδιωτικό ή κοινόχρηστο μπάνιο. Οι τιμές μεταβάλλονται ανάλογα, συνήθως κυμαίνονται από 350-500 λίρες το μήνα. Επίσης,  θα πρέπει να θυμάσαι ότι η τιμή της στέγασης ποικίλλει ανάλογα με την  πόλη . Για παράδειγμα, το Λονδίνο είναι ακριβότερο από το Λάνκαστερ.
  • Εκτός από την προστιθέμενη επιλογή τροφίμων, το κόστος της στέγασης συμπεριλαμβάνει : εικοσιτετράωρη ασφάλεια στο χώρο, ιατρική περίθαλψη, σύνδεση στο διαδίκτυο και όλα τα μέσα κοινής ωφέλειας όπως θέρμανση, νερό, ηλεκτρισμό κ.α.

Εμείς θεωρούμε πως όταν φεύγεις από το σπίτι σου για πρώτη φορά ,  είναι σημαντικό να νοιώθεις πως έχεις ένα ασφαλές , ζεστό και φιλικό μέρος να μείνεις κοντά στις αίθουσες των μαθημάτων.

“Εκπαίδευση είναι το άναμμα μιας φλόγας και όχι η πλήρωση ενός σκάφους”

Σωκράτης